Marlene de Blasi
Přes sobotu a neděli jsem přečetla dvě knihy: Tisíc dnů v Benátkách a Tisíc dnů v Toskánsku.
Jsou obě od stejné americké autorky Marlene de Blasi.
V nich autorka, šéfkuchařka, kritička restaurací, poradkyně v oboru jídla a vína, novinářka,
vypráví velmi vtipně a zajímavě o svém životě v Itálii.
Dozvíte se všechno, co jste ještě o životě v Benátkách a v Toskánsku nevěděli a
nebo si potvrdíte své postřehy a nebo je také můžete také použít jako další
inspiraci při návštěvě těchto míst.
Její knihy jsou o lásce ( o tom, jak se zamilovala do benátčana a vzala si ho za manžela
a odstěhovala se za ním), o radostech i problémech ( ale těch je míň, protože si je nechce záměrně připouštět a navíc je bojovník ), o rekonstrukci bytu v Benátkách a později kamenného domu v Toskánsku
( kam se odstěhovali sotva skončili rekonstrukci bytu, protože její manžel odešel ze zaměstnání
v bance ).
Píše velmi subjektivně, máte pocit, že s ní nakupujete na trzích, sedíte v kavárně,
v restauraci nebo v tratorii a vidíte a cítíte, jak vypadá a jak voní jídlo.
Zařizujete s ní interiéry ( zde se také můžete inspirovat ), vaříte jídla, pečete chléb a
stáváte se součástí jejího života a lidí, se kterými se setkává ( např. stěhováci, policajti,
prodači na trzích, sousedé, lidé z vesnice apod.).
Její romány o skutečném životě a skutečných lidech jsou veselé i smutné, prostě takové,
jako je život.
A ještě jsou v knihách recepty z Benátek i toskánského venkova, ve kterých, jak jinak,
i improvizuje.
Komentáře
Okomentovat