Jídla podle sezony II - celerová remuláda
Celerová remuláda
1 středně velký celer
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
pepř
sůl
na špičku nože cukr
2 lžíce hořčice ( já dávám jednu lžíci obyčejné hořčice )
Syrový celer oloupáme a nakrájíme na tyčinky silné a
dlouhé jako sirky ( opravdu nakrájet, když se nastrouhá
tak chuť je úplně jiná ).
Přidáme ostatní ingredience a promícháme.
Remuládu nechte odležet v ledničce, aspoň 6 hodin( i přes noc ),
celer změkne.
Můžete přidat i majolku.
Já ji nepřidávám. Když chystám pohoštění pro více osob, tak
připravím obvyklé chlebíčky, chlebíčky s mrkví nebo řepou a
celerovou remuládu, plněná vejce apod. Co nejvíce barev a chutí.
Nebo ji dávám jako přílohu k masitým jídlům.
Dobrou chutˇ!
Komentáře
Okomentovat