Jídla podle sezony II - celerová remuláda

Celerová remuláda

1 středně velký celer
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
pepř
sůl
na špičku nože cukr
2 lžíce hořčice ( já dávám jednu lžíci obyčejné hořčice )

Syrový celer oloupáme a nakrájíme na tyčinky silné a
dlouhé jako sirky ( opravdu nakrájet, když se nastrouhá
tak chuť je úplně jiná ).
Přidáme ostatní ingredience a promícháme.

Remuládu nechte odležet v ledničce, aspoň 6 hodin( i přes noc ),
celer změkne.
Můžete přidat i majolku.

Já ji nepřidávám. Když chystám pohoštění pro více osob, tak
připravím obvyklé chlebíčky, chlebíčky s mrkví nebo řepou a
celerovou remuládu, plněná vejce apod. Co nejvíce barev a chutí.

Nebo ji dávám jako přílohu k masitým jídlům.


Dobrou chutˇ!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtecí tabule na očním

Můj nejmilovanější.....