Skotské tousty


Skotské tousty

dostatečné množství plátků veky nebo krajíců chleba
3 vejce
1/4 kg eidamu
cibule
tatarská omáčka
paprika v oleji ( sterilovaná )
olej na smažení

Sýr nastrouháme ( množství zvýšíme podle potřeby ), přidáme vejce a jemně pokrájenou cibuli, vše smícháme.
Směs natřeme tlustě na veku nebo půl krajíce chleba (dcery a já to máme radši s chlebem, zbytek rodiny s vekou ) a
natřenou stranou osmažíme na oleji.

Tatarská omáčka

Do mixéru dám 3 žloutky, osolím, opepřím, přidám lžičku plnotučné hořčice.
Mixér pustím na nejvyšší obrátky a vrchem přikapávám olej do té doby, než omáčka dosáhne potřebné hustoty.
Nakonec do ní dám kousek papriky pro barvu a rozmixuji.

Na hotové tousty dám tatarku a ozdobím proužkem nakládané papriky.

Je to rychlé a moc dobré.

Tatarku můžete koupit.

Tento recept z časopisu Mladý svět 1980 - příloha Péťa vařič - jídla pro chudé studenty.

Dobrou chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtecí tabule na očním

Můj nejmilovanější.....