Pečené papriky


V letošních parných dnech nám nechutná teplé jídlo.
Nedoveme si představit, že bychom si dali třeba polévku nebo guláš,
Teplé jídlo máme pouze na faře večer, kdy grilujeme - cokoli.
Maso, zeleninu, žampiony, cibulové kroužky apod.

Včera jsem dělala pečené papriky.
Manžel měl tetu provdanou do bývalé Jugoslávie a ona vždy přivezla obrovské
placaté papriky. Takové jsem do té doby neviděla ( no ony nebyly u nás žádné papriky
k dostání v zeleninách ).
Jedná se o osvěžující jídlo , zvláště v horkých dnech.
nyní jsou tyto papriky už mnohoho let i v kuchařkách, vydávaných u nás.

Koupíte papriky ( ne ty s tlustou dužinou - např. jak se prodává trio - červená, zelená, žlutá).
Ale né zase úplně ty tenkostěnné. No prostě úplně normální papriky.

Kdo si je pěstuje, má výhodu.

Pro manžela počítám 3, ale pro zetě šest. Holky taky po třech.
Umyju je, usuším a dám na mřížku do trouby upéct tak, aby slupka byla nahnědlá a svrasklá až
potrhaná.
Dám je na stůl a když trochu vychladnou, tak je oloupu - nechávám " klobouček" se stopkou
I s jadřincem.
Do mísy dám trochu oleje ( olivový nejlépe, když nemám, dám jiný, Ale vždy nemodifikovaný )
papriky osolím a poskládám část, jak vám to vyjde do mísy na dno.
Česnek nakrájím na plátečky a část nasypu na papriky v míse a pokapu znovu olejem.
Pak vše opakuji, až nezbyde žádná paprika.
Nechám vychladnout v kuchyni nebo na chodbě a pak šup do ledničky.
Jí se studené s bílým pečivem.
Mňam.


Dobrou chuť a pozor : je to velmi návykové - pro mě jako každodenní čokoláda.

Mějte se všichni fanfárově, pa Dáša

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtecí tabule na očním

Můj nejmilovanější.....