Šťavnatý pečený losos
Pečený losos
Příprava je jednoduchá a s opečenými bramborami spolu v keramické ( nebo pekáči ) formě
vám ušetří nádobí a přiláká svou vůní ostatní stolovníky.
losos - váha dle počtu strávníků a velikosti porcí
oloupaný citron
česnek
tymián
olej
brambory uvařené ve slupce
Rybu shora nařízneme do 3/4 výšky masa, aby se do vzniklých řádků vešly poloviny plátků citronu a plátečky česneku.
Asi takto.
Posypeme tymiánem.
Do dlaně si naleji olej a rukou jím potřu rybu po hřbetu.
Uvařenými překrájenými bramborami rybu obložím a dám na každou brambůrku tenký pláteček másla.
Přileju vodu ( dle velikosti ryby ) na šťávu.
Rybu neobracím - rozpadla by se.
Ó lalá.....
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat