Šťavnatý pečený losos




Pečený losos


Příprava je jednoduchá a s opečenými bramborami spolu v keramické ( nebo pekáči ) formě
vám ušetří nádobí a přiláká svou vůní ostatní stolovníky.


losos - váha dle počtu strávníků a velikosti porcí

oloupaný citron

česnek

tymián

olej

brambory uvařené ve slupce


Rybu shora nařízneme do 3/4 výšky masa, aby se do vzniklých řádků vešly poloviny plátků citronu a plátečky česneku.

Asi takto.






Posypeme tymiánem.


Do dlaně si naleji olej a rukou jím potřu rybu po hřbetu.


Uvařenými překrájenými bramborami rybu obložím a dám na každou brambůrku tenký pláteček másla.
Přileju vodu ( dle velikosti ryby ) na šťávu.

Rybu neobracím - rozpadla by se.




Ó lalá.....


Dobrou chuťS vyplazeným jazykem

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtecí tabule na očním

Můj nejmilovanější.....