Gratinované filé po francouzsku
Gratinované filé
500 g filé ( koupila jsem filé Mylord z mořské štiky peruánské, tažné sítě Tichý oceán ), BEZ PŘIDANĚ VODY A
CHEMICKÝCH PŘÍSAD ( jsme dva, dala jsem 300 g )
O,125 l kyselé smetany ) použila jsem mléko s máslem a citronem )
5O g tvrdého sýra ( nastrouhala jsem hermelín )
50 g slaniny
1 středně velký okurek
20 kaparů nebo další okurek
1 lžíce hořčice
citron
sůl
máslem vytřeme pekáček
Nejdříve uvařím brambory.
Kousky filé pokapeme šťávou z citronu a necháme chvilku odležet.
Opečeme nakrájenou na kostičky slaninu.
Filé posolíme, naskládáme do pekáčku nebo zapékací misky a potřeme hořčicí.
Na jednotlivé porce klademe nakrájené okurky, případně posypeme sekanými kapary nebo další okurky
a kostičkami opečené slaniny.
Vše zalijeme kyselou smetanou a posypeme strouhaným sýrem,
okolo přiložíme půlky oloupaných vařených brambor.
Zapečeme v troubě do růžova.
Také mám pomocníka, no, spíše mlsouna.
Filé pokapané citronem odpočívá dokud neosmažím slaninu.
Tuto úpravu filé máme nejraději.
My totiž ryby moc nejíme.
Dobrou chuť !
dáša
Komentáře
Okomentovat